Home. INFO. Gedragstherapie. Puppy Fun. Frisbee. Speuren. Agility. Agenda. Foto's. Honden/Puppy Fun Sluis - Gehoorzaamheid

Als u thuis een nestje puppy’s heeft en u wil de pups eens socialiseren aan een andere omgeving of voorwerpen,

dan kunt u, bij ons in de schuur een zogenaamde Puppy-socialisatie-party houden.  Bel of mail voor meer info.Wij geven ook Gedrag- & Gehoorzaamheidslessen in groepsverband. Deze lessen zijn zowel voor pups als voor volwassen honden. Onze lessen zijn vooral praktisch gericht. U krijgt bij ons geen programmatraining. U leert bij ons die belangrijke zaken die uw hond tot een sociale en goed luisterende huisvriend maakt, zoals niet trekken aan de leiband, netjes gaan zitten voor zijn eten of voor het aandoen van zijn leiband, socialiseren met diverse voorwerpen, het niet achter najagen van voertuigen, zich laten onderzoeken door zowel uzelf als de dierenarts enz.


Puppylessen in groepsverband is niet alleen goed voor de pup zijn ontwikkeling, maar ook goed voor de socialisatie. De pup leert tenslotte ook andere soort honden kennen.


Zodra de pup gewend is aan zijn nieuwe omgeving (zo’n 2 weken in huis), kunt u starten met trainingen in Gedrag en Gehoorzaamheid.


Volwassen honden kunnen ook altijd gelijk instromen. Na een les in de instroomgroep wordt u, in overleg met u, ingedeeld in één van onze groepen.


Indien gewenst mag u ook altijd eerst een paar individuele lessen volgen, voordat u groepslessen wenst te volgen. Uiteraard is dit niet verplicht.


Iedere zondagmiddag en iedere donderdagavond kunt u bij ons de lessen in “gedrag en gehoorzaamheid” volgen.


Het doel van de cursus is, op een sportieve en ontspannen manier, de basis van gedrag en gehoorzaamheid aan te leren met als doel een gehoorzame, sociale en vrolijke huishond te krijgen. Tijdens de cursus wordt o.a. aandacht gegeven aan de socialisatie, leren van verzorgende handelingen toe te staan, netjes blijven zitten bij het oversteken van de straat, de houdingen, het komen op bevel en het wandelen zonder te trekken aan de leiband enz. We trainen op de positieve en belonende wijze. Slipkettingen vinden wij dan ook niet nodig. Andere hulpmiddelen (zoals halti’s) mogen uiteraard wel gebruikt worden, mits deze op een goede manier worden gebruikt.  De groepen zijn niet al te groot, zodat u niet onnodig telkens staat te wachten op uw beurt, maar dat u de gehele les heerlijk aan het werk bent met uw hond.


Wij zijn aangesloten bij het Apdt-bene vzw. (Lid nr. NL00253) Dit is een vereniging waarbij alleen hondentrainers horen die zorgen voor een positieve en beloningsgerichte trainingsmethode, die voor zowel hond als geleider een goede methode is.


Er zijn 6 groepen:OP DONDERDAGEN:

1.      De instroomgroep (lesduur 30 min.)/45 min.            om 20.00 uur;

2.      Puppygroep 1 (lesduur 30 min.)                                om 18.30 uur

3.      Puppygroep 2 (lesduur 30 min.)                                om 19.00 uur;

4.      Jonge hondengroep (lesduur 45 min.)                      om 19.00 uur;

5.      Puppygroep 3 (lesduur 30 min.)                                om 19.30 uur

6.     De volwassen/gevorderde groep (lesduur 45 min.) om 20.00 uur.


OP ZONDAGEN:

1.      De instroomgroep (lesduur 30 min./45 min.)            om 15.30 uur;

2.      De volwassen/gevorderde groep (lesduur 45 min.) om 15.30 uur;

3.      Puppygroep 1 (lesduur 30 min.)                                om 16.30 uur;

4.      Jonge hondengroep (lesduur 45 min.)                      om 16.30 uur;

5.      Puppygroep 2 (lesduur 30 min.)                                om 17.00 uur;

6.      Puppygroep 3 (lesduur 30 min.)                                om 17.30 uur.(Indien mogelijk graag een kwartiertje vóór aanvang  aanwezig zijn).Deze groepen hebben ieder een vaste (gediplomeerde) hondeninstructeur.

Het splitsen van de groepen bevorderd een goede begeleiding

en voorkomt onnodig lang wachten, omdat de groepen niet te groot zijn.


Doordat er een instroomgroep is, is direct instromen in de cursus mogelijk. Graag vooraf aanmelden via mail of telefoon. U kunt dan op één van onze trainingsdagen eens langskomen en/of meedoen.

De proefles is altijd gratis..


Voordat u komt trainen, verzoeken wij u het favoriete speeltje van uw hond mee te nemen en kleine stukjes voer (zacht en sterk ruikend en ter grootte van uw pinknagel) om hiermee de hond te kunnen belonen.

(Het beste is ander voer te kiezen, dan de dagelijkse voeding van uw hond). Daarnaast adviseren wij u uw hond geen eten te geven voor de les, dit ter bevordering van de aandacht van uw hond.


Ook is het mogelijk, (als u al een tijdje gehoorzaamheidslessen  volgt), om frisbee

en/of behendigheidslessen te volgen.

Dit is uiteraard niet verplicht.


We trainen op onze binnen- & buitenlocatie aan de Heilleweg 11 te Sluis.

DUS OOK BIJ SLECHT WEER GAAN DE LESSEN DOOR, MAAR DAN TRAINEN WE BINNEN


Uw vaste instructeurs voor de gehoorzaamheidslessen zijn:


Van links naar rechts: Jan, Angelique, Erna en Johnny