Home. Puppyles&Gehoorz.heid. Gedragstherapie. Agility. Balans. Puppyspeeltuin. Detectie. Speuren. Frisbee. INFO. Agenda. Vuurwerk.          Puppylessen - Gehoorzaamheidslessen

Wij geven ook Gedrag- & Gehoorzaamheidslessen in groepsverband en individueel. Deze lessen zijn zowel voor pups als voor jonge & volwassen honden. Onze lessen zijn vooral praktisch gericht. U krijgt bij ons geen programmatraining. U leert bij ons die belangrijke zaken die uw hond tot een sociale en goed luisterende huisvriend maakt, zoals niet trekken aan de leiband, netjes gaan zitten voor zijn eten of voor het aandoen van zijn leiband, socialiseren met diverse voorwerpen, het niet achter najagen van voertuigen, zich laten onderzoeken door zowel uzelf als de dierenarts enz.


Puppylessen in groepsverband is niet alleen goed voor de pup zijn ontwikkeling, maar ook goed voor de socialisatie. De pup leert tenslotte ook andere soort honden kennen. De individuele

      lessen zijn te combineren met de groepslessen of vooraf aan de groepstraining.


Zodra de pup gewend is aan zijn nieuwe omgeving (zo’n 2 weken in huis), kunt u starten met trainingen in Gedrag en Gehoorzaamheid. U start eerst in de instroomgroep en daarna gaat u verder naar de volgende groep.


Volwassen honden kunnen ook altijd gelijk instromen. Na  een aantal lessen in de instroomgroep wordt u, in overleg met u, ingedeeld in één van onze groepen.

Bij slecht weer (koud, nat etc.), worden de lessen van de instroomgroep binnen gehouden, zodat uw pup niet onnodig kou moet lijden.


De Puppylessen in groep en de groepslessen in “gedrag en gehoorzaamheid” voor de jonge en volwassen honden vinden iedere zondagmiddag en iedere donderdagavond plaats.


Het doel van de cursus is, op een sportieve en ontspannen manier, de basis van gedrag en gehoorzaamheid aan te leren met als doel een gehoorzame, sociale en vrolijke huishond te krijgen. Tijdens de cursus besteden wij veel aandacht aan o.a. de volgende oefeningen: diverse socialisatie-oefeningen, motoriek versterkende oefeningen, aandachtsversterkende oefeningen, verzorgende handelingen, netjes blijven zitten bij het oversteken van de straat of het geven van de voerbak, de houdingen, het komen op bevel en het wandelen zonder te trekken aan de leiband enz. We trainen op de positieve-, belonende- en samenwerkingsmethode. De bedoeling is dat u als één team (hond+geleider) op een positieve en goede wijze met elkaar leert werken. Wij trainen met beloning, zoals voeding en/of een speeltje. Ook houden wij rekening met het soort hond en de geleider. Indien wij zien dat een oefening niet helemaal wil lukken, dan nemen wij u even afzonderlijk om u extra tijd te kunnen geven. Daarnaast kunt u bij ons altijd terecht, voor allerlei opvoedkundige vragen en zijn altijd bereid u hierin raad en advies te geven en waar nodig te helpen. Ook zijn wij eerlijk in het geven van advies, als wij zien dat de hond het niet naar zijn zin heeft, dat groepslessen voor uw hond niet geschikt zijn of een bepaald gedrag vertoond, wat extra aandacht nodig heeft, zullen wij dit met u bespreken. Het welzijn en plezier van zowel de hond als u als geleider staan bij ons voorop.


Slipkettingen vinden wij dan ook niet nodig. Andere hulpmiddelen (zoals gentle leaders) mogen uiteraard wel gebruikt worden, mits deze op een goede manier zijn aangeleerd en worden gebruikt.  De groepen zijn niet al te groot, (max. 6) zodat u niet onnodig telkens staat te wachten op uw beurt, maar dat u de gehele les heerlijk aan het werk bent met uw hond. Dat is ook de reden waarom we vooraf iedereen laten aanmelden voor de les.


Wij zijn aangesloten bij het Apdt-bene vzw. (Lid nr. NL00253) Dit is een vereniging waarbij alleen hondentrainers horen die zorgen voor een positieve en beloningsgerichte trainingsmethode, die voor zowel hond als geleider een goede methode is.

OP DONDERDAGEN:

1.      De instroomgroep (lesduur 30 min./45 min.)                  om 20.00 uur;

2.      Puppygroep 1 + 2 (lesduur 30 min.)                                om 19.00 uur;

3.      Jonge hondengroep 1 + 2 (lesduur 30 min.)                  om 19.00 uur;

4.      Puppygroep 3 + 4 (lesduur 30 min.)                                om 19.30 uur;

5.      Jonge hondengroep 3 + 4 (lesduur 30 min.)                  om 19.30 uur;

6.      De volwassen/gevorderde groep (lesduur 30/45 min.)  om 20.00 uur.


OP ZONDAGEN:

1.      Evt. Extra instroomgroep (lesduur 30 min.)               om 15.00 uur;

2.      De instroomgroep (lesduur 30 min./45 min.)            om 15.30 uur;

3.      De volwassen/gevorderde groep (lesduur 45 min.) om 15.30 uur;

4.      Puppygroep 1 + 2 (lesduur 30 min.)                          om 16.30 uur;

5.      Jonge hondengroep 1 (lesduur 45 min.)                   om 16.30 uur;

6.      Puppygroep 3 + 4 (lesduur 30 min.)                          om 17.00 uur;

7.      Jonge hondengroep 2 (lesduur 30 min.)                   om 17.00 uur.(Indien mogelijk graag een kwartiertje vóór aanvang  aanwezig zijn).Deze groepen hebben ieder een vaste (gediplomeerde) hondeninstructeur.

Het splitsen van de groepen bevorderd een goede begeleiding

en voorkomt onnodig lang wachten, omdat de groepen niet te groot zijn.


Doordat er een instroomgroep is, is direct instromen in de cursus mogelijk. Graag vooraf aanmelden via mail of telefoon. U kunt dan op één van onze trainingsdagen eens langskomen en/of meedoen.

De eerste instroom (groeps) les is gratis. Daarna betaald u € 65,00 voor een volledig jaar en mag u 2x per week trainen. Voor de individuele lessen betaald u een ander tarief.


Voordat u komt trainen, verzoeken wij u het favoriete speeltje van uw hond mee te nemen en kleine stukjes voer (zacht en sterk ruikend en ter grootte van uw pinknagel) om hiermee de hond te kunnen belonen.

(Het beste is ander voer te kiezen, dan de dagelijkse voeding van uw hond). Daarnaast adviseren wij u uw hond geen eten te geven voor de les, dit ter bevordering van de aandacht van uw hond.


Ook is het mogelijk, (als u al een tijdje gehoorzaamheidslessen  volgt), om frisbee

en/of behendigheidslessen te volgen.

Dit is uiteraard niet verplicht.


We trainen op onze binnen- & buitenlocatie aan de Heilleweg 11 te Sluis.

DUS OOK BIJ SLECHT WEER KUNNEN DE LESSEN DOORGAAN


Uw vaste instructeurs voor de gehoorzaamheidslessen zijn:


Van links naar rechts: Jan, Angelique, Erna en Johnny

In geval van drukte, hebben we op donderdag soms ook een extra Instructeur: Ingrid Bafort

In groepsverband en individueel (ook aan huis)