Home. Puppyles&Gehoorz.heid. Gedragstherapie. Agility. Balans. Puppyspeeltuin. Detectie. Speuren. Frisbee. INFO. Agenda. Vuurwerk.

Nieuw is de Balance- & Hersentraining voor uw hond. Dit wordt bij mij thuis gegeven in een grote schuur en bij goed weer bij mij op het veld in Heille (paar km van Sluis). De honden leren balanceren op o.a. smalle planken, wiebelende balken, kussens, potjes, krukjes en op speciale ballen.

Deze training is een vorm van samenwerking met de hond waarbij aandacht hebben voor elkaar en allerlei spier- en balansoefeningen die de hond bewust maken van zijn lichaam centraal staan.


Deze vorm van samenwerken zorgt voor een (nog) betere band met je hond.


De voordelen van de balancetraining zijn o.a.:  

- verbetering van de samenwerking van hond-geleider;

- versterkt de aandacht van de hond voor diens geleider tijdens bijvoorbeeld een wandeling of andere oefening;

- het versterkt het vertrouwen van een onzekere hond, waardoor hij vrijer in het dagelijks leven en tijdens de oefeningen wordt;

- een (hyper)actieve hond leert beter op te letten en gaat beter samenwerken;

- het helpt bij het revalideren van een hond met een blessure;

- het helpt bij het voorbereiden van een (jonge) hond voor de sport;

- verfijnt de motoriek en versterkt de spieren en de balans, waardoor ook de kans op blessures verminderd.


KORTOM: Door een goede en fijne samenwerking (zonder druk of dwang) leert de hond dat dit hem nog meer plezier oplevert.


Als de hond het éénmaal heeft gedaan, wilt hij het blijven doen. Je ziet ze al enthousiast terugkomen en als ze loslopen willen ze zelf al over de potjes, krukjes enz. lopen. Het is tevens een leuk zicht en zowel de hond als diens geleider hebben er enorm veel plezier aan.

 

Na afloop van de balancetraining wordt er een stukje Hersentraining gegeven. De hond leert op een andere manier met diens geleider bezig te zijn en leert nadenken hoe hij zijn beloning kan verdienen. De hond 20 minuten laten nadenken, staat gelijk aan een uurtje wandelen. Ideaal als u eens geen tijd heeft om een wandeling met uw hond te doen. Uiteraard krijgt u ook tips over hoe u zelf oefeningen/spellen kunt bedenken voor uw hond.   


De Balance- & Hersentraining kan individueel gevolgd worden, maar ook in groepsverband.


Een aantal keren per jaar worden er ook groepworkshops Balance- & Hersentraining gegeven aan een groep van maximaal 8 personen. Deze worden altijd bekend gemaakt op onze facebookpagina, homepage en agenda van onze website.


Individuele Balance- & Hersentraining is het gehele jaar mogelijk.

Afspreken/Aanmelden kan via de mail of telefoon.  Zie onze contactgegevens onder info op de homepagina

Balans en Coördinatietraining