Home. INFO. Gedragstherapie. Puppy Fun. Frisbee. Speuren. Agility. Agenda. Foto's. FLÍNK
Gedragstherapie (aan huis), Individuele hondentraining, Speuren, 
Balance- & Hersentraining (indoor)

Mijn naam is Jan Jansen en ik ben (gediplomeerd) Hondengedragsdeskundige. Ik woon in Sluis (West Zeeuws Vlaanderen). Naast de opleiding ‘Hondengedragsdeskundige’, opleiding ‘Zelfstandig Hondeninstructeur’, opleiding Speurinstructeur van Speurhonden Training Center (STC), cursus ‘Positieve Gedragstraining’, cursus ‘Beoordelen van probleemgedrag bij honden’, het bijwonen van diverse seminairs en heel veel zelfstudie, ben ik al zo’n 21 jaar hondeninstructeur en ruim  11 jaar gedragsdeskundige. Ik heb zelf drie honden, waarmee ik dagelijks wandel, fiets, step en frisbee. Het geven van adviezen en begeleiding bij ongewenst hondengedrag is begonnen als een hobby, maar is zachtjes aan uitgegroeid tot een kleine onderneming. Ik werk samen en indien nodig in overleg met diverse Dierenklinieken, zoals Oostburg, IJzendijke, Knokke en Brugge.


Ik geef, op afspraak  en aan huis, individuele begeleiding in de opvoeding van pups en volwassen honden. Ook geef ik begeleiding en advies bij ongewenst gedrag van honden. Bij het opvoeden van honden pas ik de positieve en belonende methode toe. Gehoorzaamheid, consequentheid, beweging, maar ook een duidelijke structuur binnen het gezin, is zeer belangrijk voor een stabiele, sociale en gezellige huisvriend/hond.


Ik help graag de hond en zijn geleider. Het is onnodig dat mensen minder plezierig leven, omdat hun harige vriend zich ongewenst gedraagt. Ook is het onnodig dat de hond in het asiel belandt, omdat de baas zich geen raad meer weet. In veel gevallen is er sprake van onbewust verkeerd omgaan met de hond of dat de hond zijn overtollige energie niet kwijt kan. In het eerste consult, analyseer ik het gedrag en geef ik u aan wat de (evt.) vervolg stappen (kunnen) zijn.


Naast de gedragstherapie en individuele gehoorzaamheidslessen, is het volgen van speurlessen of de lessen van Balance- & hersentraining een aanrader.


Lid (nr. NL00253) van het APDT-BeNe vzw. Het APDT-BeNe is een vereniging (opgericht door John Fisser) van hondentrainers die gebruik maken van beloningsgerichte trainingstechnieken, die vriendelijk, eerlijk en effectief zijn. De trainers die hierbij aangesloten zijn, beschikken over een kwaliteitslabel. Zo weet u dat u een goede beloningsgerichte trainingsmethode krijgt, die voor zowel hond als geleider een goede trainingsmethode is.


-----------------------------------------------------------------------------

NIEUW SPEUREN. Klik hier voor meer info.

-----------------------------------------------------------------------------

(Indoor) Balance- & Hersentraining

Nieuw is de Balance- & Hersentraining voor uw hond. Dit wordt bij mij thuis gegeven in een grote schuur en bij goed weer bij mij op het veld in Heille (paar km van Sluis). De honden leren balanceren op o.a. smalle planken, wiebelende balken, kussens, potjes, krukjes en op speciale ballen.

Deze training is een vorm van samenwerking met de hond waarbij aandacht hebben voor elkaar en allerlei spier- en balansoefeningen die de hond bewust maken van zijn lichaam centraal staan. Deze vorm van samenwerken zorgt voor een (nog) betere band met je hond.

De voordelen van de balancetraining zijn o.a.:  

- verbetering van de samenwerking van hond-geleider;

- versterkt de aandacht van de hond voor diens geleider tijdens bijvoorbeeld een wandeling of andere oefening;

- het versterkt het vertrouwen van een onzekere hond, waardoor hij vrijer in het dagelijks leven en tijdens de oefeningen wordt;

- een (hyper)actieve hond leert beter op te letten en gaat beter samenwerken;

- het helpt bij het revalideren van een hond met een blessure;

- het helpt bij het voorbereiden van een (jonge) hond voor de sport;

- verfijnt de motoriek en versterkt de spieren en de balans, waardoor ook de kans op blessures verminderd.


KORTOM: Door een goede en fijne samenwerking (zonder druk of dwang) leert de hond dat dit hem nog meer plezier oplevert.


Als de hond het éénmaal heeft gedaan, wilt hij het blijven doen. Je ziet ze al enthousiast terugkomen en als ze loslopen willen ze zelf al over de potjes, krukjes enz. lopen. Het is tevens een leuk zicht en zowel de hond als diens geleider hebben er enorm veel plezier aan.

 

Na afloop van de balancetraining wordt er een stukje Hersentraining gegeven. De hond leert op een andere manier met diens geleider bezig te zijn en leert nadenken hoe hij zijn beloning kan verdienen. De hond 20 minuten laten nadenken, staat gelijk aan een uurtje wandelen. Ideaal als u eens geen tijd heeft om een wandeling met uw hond te doen. Uiteraard krijgt u ook tips over hoe u zelf oefeningen/spellen kunt bedenken voor uw hond.   


De Balance- & Hersentraining kan individueel gevolgd worden, maar ook in groepsverband.


Een aantal keren per jaar worden er ook groepworkshops Balance- & Hersentraining gegeven aan een groep van maximaal 8 personen.


Individuele Balance- & Hersentraining is het gehele jaar mogelijk.

Afspreken/Aanmelden kan via de mail of telefoon.  Zie onze contactgegevens op de homepagina


Klik hier om een idee te krijgen van de Balancetraining:Voor verder info of een afspraak, kunt u bellen met:  

+31 (0)6-30095105  of +31 (0)6-36296724

of mailen naar jans.jansen@kpnmail.nl


* * * * * * * * * * * * * * *


Naast thuis- c.q. Individuele begeleiding, heb ik ook een

eigen Hondenclub in Sluis:

“Hondenclub FUN Sluis” genaamd.  

Hier kunt u gehoorzaamheid- , behendigheids- en frisbeelessen in groepsverband volgen.

Klik hiervoor op de andere tabjes van de Homepagina.