Home. Puppyles&Gehoorz.heid. Gedragstherapie. Agility. Balans. Puppyspeeltuin. Detectie. Speuren. Frisbee. INFO. Agenda. Vuurwerk. Gehoorzaamheidslessen individueel en in groepsverband &
(Individuele) Gedragstherapie (evt. ook aan huis)

Mijn naam is Jan Jansen en ik ben (gediplomeerd) Hondengedragsdeskundige. Ik woon in Sluis (West Zeeuws Vlaanderen). Naast de opleiding ‘Hondengedragsdeskundige’, opleiding ‘Zelfstandig Hondeninstructeur’, opleiding Speurinstructeur van Speurhonden Training Center (STC), opleinding Detectie Instructeur (Mondo Dreams), opleiding Frisbee instructeur, cursus ‘Positieve Gedragstraining’, cursus ‘Beoordelen van probleemgedrag bij honden’, het bijwonen van diverse seminairs en heel veel zelfstudie, ben ik al zo’n 22 jaar hondeninstructeur en ruim  15 jaar gedragsdeskundige. Ik heb zelf drie honden, waarmee ik dagelijks wandel, fiets en frisbee. Het geven van adviezen en begeleiding bij ongewenst hondengedrag is begonnen als een hobby, maar is zachtjes aan uitgegroeid tot een kleine onderneming. Ik werk samen en indien nodig in overleg met diverse Dierenklinieken uit Oostburg, IJzendijke, Knokke en Brugge.


Na ruim 12 jaar les te hebben gegeven op een andere hondenschool, heb ik zo’n 10 jaar geleden mijn eigen hondenschool opgestart met de naam FUN Sluis. FUN  waar ik groepslessen gehoorzaamheid, agilitiy en frisbee geef. Eerst had ik een veldje in Sluis, maar alweer 8 jaar geleden heb een mooie plek in Heille kunnen kopen, waar ik nu een schitterende trainingslocatie heb. Het terrein is volledig afgesloten en  er kan binnen- en buiten worden getraind. Naast mijn hondenschool geef ik ook individuele lessen.


Zo zijn ook de namen  FUN en FLINK! ontstaan. Fun staat voor de groepslessen. Dit is een vereniging en alle lidgelden worden dan ook besteed aan de club en de clubleden.

Voor meer info van de groepslessen kunt u ook terecht bij tabje puppylessen. De groepslessen bedragen € 65,00 voor een volledig jaar. Hiervoor mag u 2x per week komen trainen. De groepslessen zijn iedere donderdagavond en iedere zondagmiddag. Flink! staat voor de individuele lessen in gehoorzaamheid, gedragstherapie, balans en coördinatie, detectie en speuren. De opbrengsten van Flink! zijn wel mijn inkomen. De kosten hiervoor verschillen per soort les. Het is ook mogelijk een 10 lessenkaart te kopen, waarmee u een mooie korting krijgt. De individuele lessen gaan geheel op afspraak en kunnen vrijwel elke dag en elk tijdstip, afhankelijk van de agenda.


Ik geef, op afspraak  en aan huis, individuele begeleiding in de opvoeding van pups en volwassen honden. Ook geef ik begeleiding en advies bij ongewenst gedrag van honden. Bij het opvoeden van honden pas ik de positieve en belonende methode toe. Gehoorzaamheid, consequentheid, beweging, maar ook een duidelijke structuur binnen het gezin, is zeer belangrijk voor een stabiele, sociale en gezellige huisvriend/hond.


Ik help graag de hond en zijn geleider. Het is onnodig dat mensen minder plezierig leven, omdat hun harige vriend zich ongewenst gedraagt. Ook is het onnodig dat de hond in het asiel belandt, omdat de baas zich geen raad meer weet. In veel gevallen is er sprake van onbewust verkeerd omgaan met de hond of dat de hond zijn overtollige energie niet kwijt kan. In het eerste consult, analyseer ik het gedrag en geef ik u aan wat de (evt.) vervolg stappen (kunnen) zijn. Daarnaast geef ik u tips en tricks hoe u met het gedrag van uw hond kunt omgaan en hoe u dit gedrag eventueel kunt ombuigen naar gewenst gedrag.


Naast de gedragstherapie en individuele gehoorzaamheidslessen, is het volgen van speurlessen, detectielessen of de lessen van Balance- & Coöordinatie een aanrader. Ook in combinatie met gehoorzaamheid zeer aan te raden. Uw hond kan zijn overtollige energie kwijt en vaak helpt dit ook bij vermindering van ongewenst gedrag.


Lid (nr. NL00253) van het APDT-BeNe vzw. Het APDT-BeNe is een vereniging (opgericht door John Fisser) van hondentrainers die gebruik maken van beloningsgerichte trainingstechnieken, die vriendelijk, eerlijk en effectief zijn. De trainers die hierbij aangesloten zijn, beschikken over een kwaliteitslabel. Zo weet u dat u een goede beloningsgerichte trainingsmethode krijgt, die voor zowel hond als geleider een goede trainingsmethode is.