Home. Puppyles&Gehoorz.heid. Gedragstherapie. Agility. Balans. Puppyspeeltuin. Detectie. Speuren. Frisbee. INFO. Agenda. Vuurwerk.

DE ENIGE IN ZEEUWS-VLAANDEREN EN OMSTREKEN


Sinds vorig jaar ben ik ook begonnen met het geven van Detectie lessen. Ik heb hiervoor de opleiding ‘Detectie Instructeur’ bij Mondo Dreams gevolgd. Detectie is het opsporen van een bepaalde geur (=detecteren) door de hond en waarbij de hond een strakke verwijzing laat zien. Zo gaat een hond stokstijf staan, of gaat hij zitten of liggen of hij begint te blaffen. De hond heeft diverse verwijzingen. Meestal neemt de hond de houding aan die hij het prettigst vindt.

 

Detectie is geen speuren .Speuren is een vermist persoon opsporen, voor info zie tabje ‘Speuren’. Detectie is een bepaalde geur detecteren.

Ik geef recreatief Detectie lessen, dat wil zeggen dat uw hond bij mij niet  leert drugs, andere verdovende middelen of explosieven op te sporen, maar dat wij gewoon met ‘huis en tuin’ geuren werken zoals kaneel, oregano, eekhoorntjesbrood, mint, koffie, enz.


U leert bij ons eerst een goede focus. Zodanig dat de hond u goed kan aangeven, dat hij de geur heeft gevonden. De geur  (meestal op een geurdoekje of voorwerp) wordt eerst op een gemakkelijke plaats verstopt en het wordt stapsgewijs moeilijker gemaakt.


Zo hebben we de detectieboxen, de detectiemolen, kluisjes, tassen, boxen enz. om geuren in te verstoppen. Eerst trainen we bij mij op locatie (zowel binnen als buiten) en als de hond heel goed is in detectie,gaan we op andere locaties en gaan we de geur zoeken in vrachtwagens, loodsen,boerderijen, winkels enz.


Uw hond is bijna aan het werk als een echte doaunehond, alleen dan anders.   


De detectielessen zijn eerst individueel, later kan dit in groepsverband. Ook worden er jaarlijks worskhops detectie gegeven. De data van de workshops worden op onze facebookpagina en website tijdig aangegeven.
NIEUW: Detectie met uw hond